Алейш Еспаргаро с нова атака към стюардите в MotoGP

Пилотът на Априлия Алейш Еспаргаро отново атакува стюардите в MotoGP след тяхното решение да няма наказание за Джак Милър за предизвикването на масовата катастрофа в първата обиколка на Гран При на Индонезия в неделя.

Австралиецът изпусна своята машина в третия завой на състезанието и се озова на земята, помитайки със себе си Еспаргаро, Алекс Маркес и Лука Марини, които също отпаднаха. Малко след финала стюардите обявиха, че след тази катастрофа няма да има последствия за австралиеца и той няма да трябва да изтърпява никакво наказание в Гран При на Япония този уикенд.

Това обаче не се хареса на Еспаргаро, който критикува комисарите не за конкретното решение, а за липсата на постоянство от тяхна страна. Испанецът даде за пример състезанието в Moto2 на „Мандалика“, в което Зонта ван дер Гурберг бе санкционира с двойно преминаване през дългата обиколка след „нормален“ контакт с Джауме Масия в първия завой, който обаче прави световния шампион в Moto3 във въздуха.

„Винаги е трудно. Видях решението в Moto2 за Зонта и Масия. Те просто дадоха дълга обиколка, защото Масия катастрофира. Но аз видях нормално докосване в първия завой.

„Защо там имаше наказание от двойна дълга обиколка, а при нас не? Не ме интересува. Не обвинявам Джак. Случва се, първа обиколка е и очевидно той рискува повече.

„Затова не мога да разбера решението. Ако погледнете кадрите от хеликоптера ще видите, че той е много далеч от идеалната линия. Но това са състезанията и такива неща се случват“, каза Еспаргаро.

Самият Милър пое отговорността за катастрофата, а подобно на Еспаргаро и Алекс Маркес каза, че няма лоши чувства към австралийския пилот на КТМ.

„Нямам какво много да кажа, защото не съм видял катастрофата. Просто няколко мотора ме удариха отзад, мисля, че беше КТМ-ът на Милър. Може би той подходи твърде оптимистично, докосна спирачките и загуби предницата.

„Това е нещо, което може да се случи. Всеки иска да напредне бързо, особено на тази писта, на която предната гума прегрява много бързи и изпреварванията стават трудни. Така че нямам какво много да кажа. Уикенд, който трябва да забравим“, коментира пилотът на Грезини Дукати.

Следвай ни:

Снимки: Imago

Сподели