Волен Сидеров: Безплатно, ама като знам колко пари давам…

Безплатно ми е участието, ама като знам колко пари давам за БНТ. С тези думи започна интервюто си в сутрешния блок на националната лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. 

Причина за тях бе обявяването, че всяка партия или коалиция имат право на едно безплатно участие в предаването заради споразумение с Централната избирателна комисия (ЦИК).

На въпрос той лично ли плаща, Сидеров отговори: „Всички българи“ и уточни, че сумата е 80 млн. лв. всяка година. 

Той заяви още, че много хора са го питали защо е изчезнал, а той отговаря: „Казвам, че съм тук, не съм избягал. Че съм жив. Който е прочел некролога ми, това е фейк нюз. Че съм на същите позиции“, посочи той.

Неосъществени съюзи

„Тръгнаха по стъпките на „Атака“ партии като „Възраждане“. За „Величие“ не мога да кажа, защото ми е малко по-неопределена идейно. Не сме заедно, защото те не са оцелели. Аз съм предлагал подобни общи действия. Те, обаче, искат да са самостоятелни, да се докажат. Това е човешка черта“, каза още той.

Относно позициите, които би заемал в парламента, Сидеров посочи, че трябва да има „антиевроатлантизъм“, за да има баланс, както е в природата. 

Закачки с водещите

Сидеров успя да накара водещия Симеон Иванов да назове номера, под който „Атака“ ще бъде в бюлетината на изборите. Той го попита колко години са минали от създаването на „Атака“ през 2005. Водещият отговори „19“, а Сидеров заяви доволно: „Ето, казахте номера на бюлетината“.

„Между другото, това е рождената ми дата – 19 април. Няма случайности. Много символика, много знаци. Тая книжка ще ви я оставя. Христина знам, че е по-заета с домакинството, Симеон ще я прочете и следващия път ще си говорим по нея“, каза Сидеров на водещите. 

„Интереси познания имате за мен, г-н Сидеров“, разсмя се Христина Христова. 

 

 

 

 

 

 

 

Сподели