МВР шефът с новини за ареста на Паскал, ето какво следва

По план върви националната полицейска операция във връзка с нарушения на изборния процес, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков, като добави, че сигнали постъпват, има образувани досъдебни производства и задържани. 

Той коментира темата, след като участва в откриването на реконструирания ГКПП „Калотина“.

Министърът потвърди, че в Белград е задържан Никола Николов – Паскал. Арестът е благодарение на усилията на колегите от МВР в много добро взаимодействие със сръбските власти, добави Илков и посочи, че се очаква екстрадацията на Николов.

По случая с ареста на директора на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград Левон Манукян, министър Илков коментира, че са задържани четирима души по схема за фиктивни договори с лица, които не са служители на филхаморнията и на които са изплащани суми.

Двама от задържаните са с парична гаранция, един е постоянна мярка, а на четвъртото лице днес му изтича 72-часовото прокурорско задържане. „Това е една интересна схема и тя може би има и други разклонения“, посочи Атанас Илков.

Вътрешният министър съобщи още за случай с помещение, в което се произвеждат цигари в околностите на София. По случая има образувано досъдебно производство и е задържан един човек. Намерени са 20 тона нарязан тютюн и малко цигари, като се разследва и участие на други лица, коментира Атанас Илков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели