Вицето на Радев със спешно предложение, в Близкия изток се задава кошмар!

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че трябва да се събере Съветът за сигурност на ООН, защото сме на прага на глобална война в Близкия изток.

Тя поздрави българските власти и всички ангажирани институции за светкавичната реакция да приберат у дома голяма част от българите, които живеят в Ливан и Бейрут.

„Надявам се, ако има нужда, да има и втори полет. Аз съм сигурна, че ще бъде направено всичко възможно тези, които искат, да се приберат, защото все пак има и лекари, които искат да останат на пост. Но тези, които искат да се приберат в България, ще направим всичко възможно“, допълни Йотова пред журналисти. 

По думите й трябва да се събере час по-скоро Съветът за сигурност, тъй като сме „на прага на глобална война в Близкия изток“. 

На въпрос дали има нужда от свикване на Консултативен съвет по нациолна сигурност на фона на нарастващото напрежение, Йотова заяви, че това ще бъде преценено от президента Румен Радев, тъй като е в неговите правомощия. 

Вицепрезидентът Илияна Йотова присъства на тържественото откриване на академичната година в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ
 

Сподели