Шчесни вече пътува към Барселона и ще премине медицинските прегледи днес

Войчех Шчесни вече пътува към Барселона и се очаква днес да премине задължителните медицински прегледи преди да подпише с каталунския гранд, съобщават испанските медии. Както е известно, 34-годишният полски страж ще премине при “блаугранас” със свободен трансфер, въпреки че на 27 август обяви края на кариерата си.

Привличането на Шчесни се наложи след тежката контузия на титулярния вратар на Барса Марк-Андре тер Стеген, който ще отсъства до края на сезона. Очаква се полякът да подпише за един сезон, като ще получава доста по-малка заплата, отколкото в бившия си клуб Ювентус.

Според информациите полският страж вече е взел частен полет от летището в Малага и ще кацне в Барселона около 11:30 часа българско време. Ако всичко е наред с прегледите, той ще подпише договора си с каталунците, но със сигурност няма да е на линия за утрешния мач в Шампионската лига с Йънг Бойс, нито пък за гостуването на Алавес в неделя.

Шчесни ще бъде интегриран постепенно в състава, като ще се възползва от предстоящата пауза за националните отбори. Със сигурност няма да има проблем с картотекирането му, за разлика от ситуацията с Дани Олмо. Шчесни ще се конкурира с Иняки Пеня за титулярното място на вратата на Барса.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели