София спортува в #BeActiveNight

Над 60 спортни федерации и клубове представиха дейността си по време на Спортното селище и Нощта на спорта #BeActiveNight. Събитията, които са част от Европейската седмица на спорта #BeActive, предизвикаха интереса на стотици софиянци и гости на града.

Старт на Нощта на спорта даде министърът на младежта и спорта Георги Глушков. „Радостно е, когато виждам толкова деца и млади хора, които спортуват. Благодаря на спортните федерации и клубовете, които се включиха в кампанията и популяризират активния начин на живот. Поздравявам и родителите, които стимулират децата си да спортуват“, заяви министър Глушков.

На събитието присъстваха и посланиците на инициативата – успешни спортисти, шампиони и медалисти от олимпийски игри, световни и европейски първенства, сред които боксьорките Стойка Кръстева, Станимира Петрова и Светлана Каменова, състезателките по художествена гимнастика Боряна Калейн, Ренета Камберова и Стилияна Николова, сабльорката Йоана Илиева, състезателката по спортна гимнастика Валентина Георгиева, бадминтонистката Габриела Стоева, състезателката по борба Евелина Николова и футболистът Благой Георгиев.

„Тези наши големи спортисти са доказателство, че когато имаш цел и се трудиш всеки ден, нещата се получават. Те са един чудесен пример за подражание за децата“, каза министър Глушков по адрес на посланиците на инициативата.

Спортното селище предостави възможност на всички посетители да се запознаят с множество спортове и да получат информационни материали от представители на федерациите. Инициативата продължи с Нощта на спорта #BeActiveNight и спортни демонстрации на сцена, а за доброто настроение се погрижиха изпълнителките Дара Екимова и Диа.

Европейската седмица на спорта продължава с #BeActiveTour в Казанлък, Нова Загора, Хасково, Кърджали и Неделино.

#BeActive е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, а изпълнението на проекта се финансира по програма „Еразъм “ на Европейския съюз.

Следвай ни:

Сподели