От Уилямс обясниха смяната на пилотите си във Формула 2

Смяната на Логан Сарджънт в Франко Колапинто не беше единствената пилотска промяна в редиците на Уилямс в последните седмици. Такава имаше и във Формула 2, където Зак О’Съливън бе заменен от завършилия трети във Формула 3 Люк Браунинг за състезанията в Баку.

О’Съливън обяви след кръга на „Монца“, че се разделя с екипа на АРТ, читирайки проблеми с финансирането. На негово място дойде Браунинг, който също като О’Съливън е част от Академията на Уилямс.

Спортният директор на Уилямс Свен Смийтс обаче нарисува малко по-различна картинка за тази смяна. По неговите думи тя се дължи на личен проблем на О’Съливън с отбора на АРТ, който е извън контрола на Уилямс. Той също така потвърди, че британецът си остава част от Академията на тима от Гроув.

„Между Зак и АРТ имаше личен проблем, ние нямаме общо с него. Мога да потвърдя, че Зак все още е част от Академията, така че Зак не е напуснал Академията.

„В следващите месеци трябва да решим какво ще правим заедно. Топката ще е малко и в полето на мениджърския екип на Зак. Не мога да коментирам повече, по-скоро трябва да питате тях за случилото се в АРТ“, обясни Смийтс.

В своя дебютен уикенд във Формула 2 в Азербайджан Браунинг записа едно 11-то и едно седмо място в двете състезания край бреговете на Каспийско море. Той ще участва и в оставащите два кръга от сезона в Катар и Абу Даби с АРТ, а очакванията са догодина той отново да кара във Формула 2, но с екипа на Хайтек, с който той се състезава и във Формула 3.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Сподели