Класни отбори от елита гостуват в Перник

Едни от най-класните отбори от волейболния елит при мъжете гостуват на ВК Миньор (Перник), който е участник във второто ниво – Висша лига, за традиционния мемориален турнир „Борис Гюдеров“.

Надпреварата е в памет на изтъкнатия български национал и едно от най-големите имена в родния волейбол от миналото Борис Гюдеров и традиционно се провежда в едноименната зала в Перник.

Турнирът е най-дългогодишният у нас в мъжко направление, като в рекордното му 25-то издание през тази година ще  участват домакините от Миньор, ЦСКА, Монтана и Локомотив-Авиа (Пловдив).

Форумът ще се проведе на 4, 5 и 6 октомври. За първи път надпреварата е в три дни, като участниците ще играят по системата всеки срещу всеки.

През миналия сезон трофея бе спечелен от волейболистите на Монтана, които прекъснаха хегемонията на ЦСКА в предишните две издания. Сега тимът от Северозапада ще има възможност за неговата защита.

Турнирът „Борис Гюдеров“ се е превърнал в емблематичен за Перник и се радва на голям интерес от волейболната общественост. През годините е събирал винаги едни от най-силните отбори у нас. Обикновено  се провежда дни преди старта на първенствата Супер Волей и Висша лига, както и на празника на Перник – 19 октомври.

Програма на турнира

4 октомври (петък)

17:00 ч: Монтана – Локомотив-Авиа

18:30 ч: Откриване на турнира

19:00 ч: Миньор – ЦСКА

5 октомври (събота)

15:00 ч: Локомотив-Авиа – ЦСКА

18:00 ч: Монтана – Миньор

6 октомври (неделя)

14:00 ч: ЦСКА – Монтана

16:00 ч: Миньор – Локомотив-Авиа

17:30 ч: Награждаване на отборите и закриване на турнира

Следвай ни:

Сподели