Шампион в НАСКАР иска да тества във Формула 1, от Макларън са отворени към идеята

Шампионът в НАСКАР Къп сериите за 2021 година Кайл Ларсън заяви, че би искал да тества болид от Формула 1 и призна, че вече е пропуснал една такава възможност.

Ларсън е считан за един от най-големите естествени таланти в НАСКАР. По-рано тази година той влезе и в заглавията в Европа, след като заяви, че се смята за по-добър от трикратния световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен.

Тези думи на американеца бяха посрещнати с доста критики на Стария континент и най-вече в Нидерландия. Един от аргументите на критиците на Ларсън беше, че той никога не е сядал в болид от Формула 1. Всъщност неговият опит с едноместни болиди се ограничава до участието му в „Инди 500“ с Макларън по-рано тази година. Главният изпълнителен директор на британския екип Зак Браун каза, че е готов да даде шанс на Ларсън да тества във Формула 1.

„Ние си говорим по тази тема. Кайл определено иска да го направи, но трябва да го вмъкнем между нашия график, който е от февруари до декември и този на НАСКАР, който е от февруари до ноември. Трябва да намерим прозорец, както направихме с Джими Джонсън и Фернандо (Алонсо) в Бахрейн през 2018 с отбор на Хендрик Моторспорт, това беше много забавно. Бих се радвал да видя Кайл във Формула 1. Това е нещо, което ние дискутираме и смятам, че ще се случи в даден момент“, заяви Браун в подкаската на Кевин Харвик – Happy Hour.

Той също така добави, че пилотът на Макларън във Формула 1 Оскар Пиастри проявява интерес към изпробването на кола от НАСКАР. Това дава нова възможност за така наречената „размяна на возила“, каквата имаше между Джонсън и Алонсо преди шест години.

„Оскар почука на вратата ми и сподели за интереса си към НАСКАР. Така че, ако ще има нещо между Кайл и някой от пилотите ни във Формула 1, то най-вероятно това ще е Оскар“, сподели Браун.

Самият Ларсън коментира думите на Браун и добави, че би искал да участва в истински тест, за да има отправна точка за реалното си темпо.

„Бих се радвал да го направя и изглежда, че това ще се случи в даден момент. Имах възможност и тази година, но просто имам толкова много неща за правене. Това е нещо, което трябва да започна да планирам поне година по-рано.

„Бих се радвал, но предпочитам да е открит тест като този, който правят в Абу Даби всяка година, когато и други пилоти са на пистата. Смятам, че размените на коли са забавни, но тогава нямаш точна цел, не знаеш точно къде се намираш спрямо другите пилоти. Ще е забавно да съм на пистата с Оскар, Ландо (Норис) или който и да е, да имам някаква отправна точка“, каза Ларсън в същия подкаст.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Сподели