Майкъл Андрети се оттегля от ролята на собственик в Андрети

Основателят на отбора на Андрети Майкъл Андрети ще се оттегли от ролята на собственик на отбора, но ще остане част от организацията в ролята на посланик и съветник.

След това решение на американеца контролът върху Андрети Глобал ще бъде прехвърлен на главния изпълнителен директор на Group 1001 Дан Таурис. Тази промяна в ръковдстовото беше потвърдена от отбора на Андрети.

„Целта на Майкъл беше той да премина в по-стратегическа роля в Андрети Глобал и да се занимава по-малко с оперативната страна на нещата. Майкъл и Дан Таурис работеха заедно по създаването на тази нова структура, която Майкъл се вълнува да види под ръководството на Дан.

„Майкъл остава ангажиран и ще продължи да служи като стратегически консултант и ключов посланик. Ще споделим повече в следващите седмици, след като Майкъл и Дан говоря с всички в отбора“, се казва в изявлението, което беше разпространено до медиите от отбора на Андрети.

Group 1001 си партнира с Андрети от 2018 година насам. Първоначално компанията споснсорираше колата на Зак Вийч в Индикат, но остана с Андрети и след раздялата с Вийч малко преди края на сезон 2020 и дори засили инвестицията си в отбора.

Това позволи на Андрети да пробва и влизане във Формула 1, първоначално чрез закупуването на съществуващ тим през 2021 година, но това беше неуспешно. Впоследствие Андрети и Таурис кандидатстваха за място като допълнителен тим и бяха одобрени от ФИА, но не и от ФОМ, въпреки подкрепата на Дженерал Мотърс.

Следвай ни:

Сподели