Хиляди изпратиха Тото Скилачи

Хиляди сицилианци и футболни личности от цяла Италия изпратиха героя на “Скуадра адзура” от Мондиал 1990 Салваторе Скилачи в последния му път. Бившият нападател, който в последните две години се бореше с рак на дебелото черво, почина преди два дни в болница в Палермо.

Поклонението бе в голямата катедрала “Успение Богородично” в родния град на Скилачи. Сред опечалените бе и капитанът на Италия от Световното първенство през 1990 година Джузепе Бергоми.

Скилачи има седем гола в 16 мача за националния отбор на Италия. Шест от тях той отбеляза по време на Световното първенство през 1990 година, благодарение на което спечели “Златната обувка” за голмайстор на турнира и “Златната топка” за най-добър играч на първенството.

На клубно ниво Тото отбеляза 61 гола в 219 шампионатни срещи за Месина, след което премина в Ювентус. За “бианконерите” реализира 26 попадения в 90 мача в Серия „А“. Между 92-ра и 94-та игра с екипа на Интер. В края на кариерата си носеше екипа на японския Джубило Ивата.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели