Известният Янко грабна пушката, после чу се вой на умряло СНИМКА 18

Пореден трофей прибави към богатата си колекция хаджидимовецът Янко Парасков, чичо на президента на ФК „Места” Димитър Парасков, който за сетен път заслужи уважението на колегите си ловци.

Той „влезе в обектива“ след поредния си ловен излет, когато с майсторски изстрел от 280 метра повали 80-килограмова вълчица в местността Топлицата, където се намират животновъдни стопанства и често могат да бъдат видени пасящи животни, пише struma.bg.

Бдителни местни хора забелязали хищника,

който няколко дни се навъртал в района и според тях е било въпрос на време да почне терор над стопаните. На помощ се отзовава Янко Парасков, който след дълго дебнене успя да убие вълчицата.

Новината за случката се разнесе бързо сред останалите авджии, след като племенникът на главния герой – Димитър Парасков, се похвали с чичо си с пост в социалните мрежи. 

За хаджидимовеца Янко това бе добра загрявка

преди старта на лова на диви прасета, където във всеки сезон взема участие с дружинката от родното му място, а понякога гостува и на колегите от Садово или Копривлен.

За тази година той и колегите му се подготвят усилено, като се похвалиха, че въпреки горещините и сушата редовно са се грижили за дивеча. Последното захранване на дивите животни бе преди броени часове, когато ловците от Хаджидимово разнесоха прясна царевица от тазгодишната реколта из хранилките за животните.

 

Сподели