Борисов изригна: Да им е честито новото мнозинство!

Въпросът не е само да издигнеш еди-кой си, въпросът е какво мнозинство ще се събере, за да управляваш стабилно 4 години. В момента такова мнозинство, без „Възраждане“, без половината ДПС, няма по никакъв начин да е стабилно. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Вчера на Доспат комисията Пеевски и Костадинов гласуваха заедно. Кирил Петков, всичко. Те си се събират на мнозинство.

Това, което говорят пред медиите, няма нищо общо с практиката. Как се събраха вчера срещу кмета на ГЕРБ? Окей“, коментира той.

„Откога парламентът се занимава с кметовете? Вие представяте ли си сега всеки ден да пускаме сигнали и да искаме комисии срещу кметовете на другите партии? Това ли е ролята на парламента?“, попита той.

Те вчера ни демонстрираха мнозинство. Да им е честито. Вчера направиха мнозинство срещу мен Пеевски и „Възраждане“. Какво ще стане след месеци – само Господ разполага“, подчерта той.

Към днешна дата Пеевски, Костадинов, Денков са едно. Иначе къде е логиката да хващаш някой кмет и да го докарваш в парламента да го разпитваш?

Нямате отговор. И аз нямам“, заяви Борисов.

„Аз знам, че корупцията по високите етажи на властта в последните 4 години не се води. ГЕРБ не участва, няма нито един човек от първия етаж. Надолу имаме, нагоре нямаме“, обясни той.

Борисов беше попитан и за предоставената на медиите информация от Делян Пеевски за „касиерите в енергетиката“: „Не знам какво е оставил г-н Пеевски. Да ви кажа честно, вече не ме интересува.

За тия 4 години ние чухме всичко отвратително, грозно – кое истина, кое лъжа, между всички лидери, институции, убихме си авторитетите и хаосът е пълен.

Ние повече няма да се занимаваме с това – кой лош, кой добър. Определят хората“, заяви Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ  

Сподели