Баная: Видях как Хорхе започна да допуска грешки в края

Франческо Баная триумфира в надпреварата за Гран При на Германия в MotoGP след падането на лидера Хорхе Мартин в началото на предпоследния тур на „Заксенринг“.

След финала световният шампион обясни преди качаването си на подиума, че в началото, когато бе изпреварен от Мартин и Франко Морбидели, е решил да съхрани своите гуми за втората половина от дистанцията. В крайна сметка това му позволи да натисне Мартин и да предизвика грешката на испанеца, която го извади от състезанието.

„Не беше лесно. В началото опитах всичко, за да запазя първото място, но Хорхе и Франки ме изпревариха. Помислих си, че те натискат твърде много в този момент и аз реших да съхраня гумите си за по-късно. Поддържах разликата и се превърна в състезание, което лидерът можеше да загуби. Затова реших да продължа да натискам.

„В последните две-три обиколки аз виждах, че той започва да допуска грешки и след падането му аз върнах леко темпото, защото предната гума беше започнала да поддава. Много съм щастлив. Това е четвъртата ми поредна победа, така че е фантастично. Това е първият ми успех на „Заксенринг“, което е фантастично. Благодаря на всички“, каза Баная.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago

Сподели