Може ли Тиери Нювил да напусне Хюндай?

Може ли Хюндай да загуби голямата си звезда в Световния рали шампионат Тиери Нювил? Доскоро това изглеждаше невъзможно, като се има предвид, че Тиери кара за Хюндай от 2014, когато корейците се върнаха в WRC и се смята за най-важния актив на тима.

Но договорът на Тиери с Хюндай изтича в края на тази година и той вече подсказа, че очаква повече информация от страна на тима за плановете на марката в WRC преди да подпише нов контракт. Това съвпадна с информациите, че в Хюндай имат сериозна напреднала програма за участие в Льо Ман и Световния шампионат за издръжливост, като дори се заговори за готов прототип версия LMDh и участие с пълна програма в WEC от 2026.

Също така, Хюндай все още няма подписан договор с промоутъра на WRC за след 2026 и може да се окаже, че предстоящите два сезона може да са последни за корейците в спорта. М-Спорт и Тойота се съгласиха Хюндай да използва допълнителни жокери, за да промени i20 Rally1 за останалата част от сезона, но бъдещето пред тима остава неясно.

Първите спекулации са, че ако Хюндай напусне, то най-вероятно Нювил ще премине в М-Спорт, като се очаква да доведе със себе си и част от спонсорите, които също ще се разделят с Хюндай – акцентът тук е върху петролния гигант Шел. Преди време Тиери отново спекулира с възможността да напусне, тъй като искаше гаранции, че отборът ще остане в WRC.

Предполага се обаче, че Хюндай няма да се раздели с WRC, скоро ще има договор с промоутъра и също така се очаква появата на нови отбори в шампионата, което ще направи ралитата още по-интересни.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели