Нидерландия и Австрия ще искат да затвърдят силното си представяне дотук

Нидерландия и Австрия излизат от 22:00 часа на “Олимпиащадион” в Берлин в последния мач за двата тима от група D на Евро 2024.

“Лалетата” имат сериозно предимство в статистиката между отборите. Двата тима се срещнаха и на миналото Европейско, когато Нидерландия спечели с 2:0. Всъщност Австрия е изключително удобен съперник за “лалетата”, които имат шест поредни победи срещу този съперник, а Вундертимът е печелил за последно в сблъсъка през далечната 1984 г.

Двата отбора дотук оставят отлично впечатление с представянето си досега и имат всички шансове да продължат напред. Нидерландия обърна Полша с 2:1, а след това направи много добър мач и срещу силния тим на Франция, като на тима дори бе отменен гол заради засада – решение, което предизвика доста дискусии. Хората на Роналд Куман се намират в много добра форма и в последните си 9 срещи имат цели 7 победи, равенство и само едно поражение.

Австрия също се представи много добре в първите си два мача. Възпитаниците на Ралф Рангник отстъпиха с минималното 0:1 на французите, като в много моменти притискаха съперника си. Във втория си мач пък австрийците надиграха категорично Полша и спечелиха с 3:1. По подобие на Нидерландия, Вундертимът също е в чудесна форма, като балансът е абсолютно същият – 7 успеха, хикс и загуба в последните 9 мача.

И двата отбора могат да помечтаят за първото място в групата при неубедително представяне на фаворита Франция срещу вече отпадналите поляци. Победителят от тази група ще се срещне с втория в групата на Португалия  – някой измежду Турция, Чехия или Грузия. Вторият от група D пък ще се изправи срещу втория от изключително завързаната група на Белгия, Румъния, Словакия и Украйна. Равенството пък също влиза в сметките, особено на Австрия, като с евентуални 4 точки в най-лошия случай тимът със сигурност ще е сред най-добрите трети отбори в класирането.

Последвайте каналите ни в:


Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Сподели