Англия 0:0 Босна и Херцеговина, пропуск на Уоткинс

Англия и Босна и Херцеговина играят при 0:0 на „Сейнт Джемсис Парк“ в Нюкасъл в една от двете проверки на британците преди старта на Евро 2024. „Трите лъва“, както винаги, са сред фаворитите за титлата и ще се опитат да покажат, че се намират в добра форма след края на тежкия клубен сезон.

Босна и Херцеговина не успя да се класира за еврофиналите и загуби 4 поредни мача в квалификациите. Новият селекционер Сергей Барбарез има много работа пред себе си, но днешната контрола е отлична възможност да прецени с какъв потенциал разполага съставът му.

Новината в състава на Англия е появата сред титулярите на Коул Палмър от Челси и Еберечи Езе от Кристъл Палас. Двамата за първи път стартират в мач на националния отбор. Палмър ще играе зад централния нападател Оли Уоткинс, а Езе и Джаръд Боуен ще действат по двата фланга. В средата на терена Гарет Саутгейт е гласувал доверие на Конър Галахър и Трент Александър-Арнолд. Четиримата бранители пред Джордан Пикфорд са Езри Конса, Люис Дънк, Марк Геи и Киърън Трипиър, който е с капитанската лента. Сред резервите остават Хари Кейн, Деклан Райс и Джак Грийлиш.

Ветеранът Един Джеко е на пейката за гостите, а вместо него в предни позиции започват Армин Гигович и Ермедин Демирович. На вратата застава Никола Васил, в защитата ще си партнират Анел Ахмедходжич, Никола Катич и Степан Раделич, а в средата на терена стартират Ермин Бичакчич, Харис Хайрадинович, Дарио Шарич, Бенямин Тахирович и Юсуф Газибегович.

Срещата започна с очакван домакински натиск. Коул Палмър не се възползва от добра възможност да стреля от пряк свободен удар, а малко по-късно Оли Уоткинс излезе на удобна позиция, но Никола Васил скъси ъгъла и предотврати сигурен гол. Гостите много рядко поглеждаха напред, но бяха добре групирани в защита и не оставяха никакви свободни пространства за англичаните.

Еберечи Езе беше най-активният футболист на „трите лъва“ и неговата креативност създаваше доста проблеми на бранителите на Босна и Херцеговина. Като цяло обаче действията се развиваха на сравнително бавни обороти, а в средата на полувремето скуката беше разсеяна само от далечен удар на Езри Конса.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели