Зверев изстрада победата в петсетова драма срещу Руне

Александър Зверев вече е на четвъртфиналите на “Ролан Гарос”. Първата ракета на Германия надви Холгер Руне в маратонски двубой с 4:6, 6:1, 5:7, 7:6(2), 6:2. Мачът продължи 4 часа и 15 минути, а Зверев беше по-свеж в петия сет и стигна до успеха.

В спор за място на полуфиналите четвъртия в схемата Зверев ще премери сили с Алекс де Минор, който отстрани Даниил Медведев.

Руне започна много агресивно. Датчанинът пръв реализира брейк и извличаше максимума от грешките на съперника си. Зверев пропусна три си шанса да върне пробива в шестия гейм и загуби сета с 4:6.

Отговорът на Саша беше повече от красноречив. Той набързо поведе с 4:0 и безпроблемно изравни резултата в сетовете. Световният номер 4 действаше безупречно от основната линия, а високият процент вкаран първи сервис не позволи на Руне да го затрудни.

Ситуацията на корта претърпя нов обрат в третия сет. Руне взе аванс от 2:0, но Зверев на мига осъществи рибрейк. Равновесието се запази до 5:5, когато германецът пропиля два поредни скрити сетбола, а още в следващия гейм Руне го наказа и се доближи до крайния успех.

Датчанинът демонстрира характер, като на два пъти заличи изоставане с пробив и се добра до тайбрек. В него обаче Зверев доминираше с мощния си форхенд и прати мача в пети сет.

Шампионът от Рим си върна увереността и за Руне стана много трудно. Той отрази 4 точки за пробив във втория гейм, но се пропуска при следващото си заставане на сервис-линията. Оттук до края интрига нямаше и Зверев взе своето с 6:2.

Това беше втора поредна петсетова победа за Саша след тази срещу талон Грикспоор в третия кръг.

Зверев завърши двубоя с 16 аса срещу 10 в полза на Руне, а освен това реализира и повече уинъри (61:60). Датчанинът допусна цели 50 непредизвикани грешки срещу 39 на Зверев, който вече води с 2:1 победи в сблъсъците помежду им.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели