Гран При на Каталуния: Баная започна да събира разликата с Мартин в челото (следете на живо)

След визита си във Франция преди две седмици керванът на MotoGP отново е в Испания за второто от общо четири испански състезания този сезон, това за Гран При на Каталуния. А голямата звезда този уикенд е Алейш Еспаргаро, който в четвъртък обяви, че ще прекрати състезателната си кариера в края на годината. Именно испанецът стартира от полпозишъна край Барселона, където през септември той спечели една паметна победа в домашното си състезание.

Старт на състезанието – Отлично начало за Баная, който спечели дългия спринт до първия завой, въпреки че вдигна предната си гума при потеглянето. Второто място зае Акоста, трети остана Биндър, Мартин четвърти, а Еспаргаро потъна до петото място

1/24 – Мартин се изкачи на третото място, след като изпревари Биндър с много късно спиране за десетия завой.

3/24 – Първа атака на Акоста, дошла в десетия завой, но на изхода от кривата испанецът отвори много траекторията и това позволи на Баная да си върне първото място.

По-назад Бастианини загуби две позиции, след като бе изпреварен от Морбидели и Марк Маркес в началото на обиколката. Звяра се смъкна на десетото място, което се превърна в деветото, след като Милър падна в десетия завой.

4/24 – Мартин излезе на втората позиция с перфектна атака срещу Акоста в десетата крива, която не остави шанс на младока да се защити.

5/24 – Още една перфектна атака от страна на Мартин в завой №10, която му позволи да излезе начело пред Баная и Акоста.

6/24 – За втора поредна обиколка Баная загуби позиция в завой №10, този път от Акоста, който за разлика от първата си атака по-рано в състезанието, този път беше безгрешен и не остави шанс на световния шампион да контрира.

8/24 – Еспаргаро се върна в топ 5, задминавайки Раул Фернандес в спирането за първия завой. По този начин испанецът си върна загубената по-рано в състезанието позиция. Той се движеше на половин секунда зад Биндър в спора за четвъртото място.

9/24 – Двамата лидери започнаха да се откъсват от Баная, като техният аванс вече надскочи секундата.

11/24 – Еспаргаро ускори перфектно за старт-финалната права и изпревари Биндър още преди спирането за първия завой. Южноафриканецът загуби позиция и от Раул Фернандес, който се шмугна от вътрешната страна в дългия завой №3.

Акоста напусна битката за победата, след като прекали с агресията в опита да остане с темпото на Мартин и падна в десетия завой.

12/24 – Малко преди средата на дистанцията Марк Маркес се добра до топ 5, след като изпревари Биндър в седмия завой. Разликата между него и четвъртия Раул Фернандес бе 0.8 секунди.

14/24 – Баная започна да топи пасива си от лидера Мартин и той вече падна до 0.8 при оставащи десет тура до финала.

16/24 – Марк Маркес заличи пасива си от Раул Фернандес и започна да притиска пилота на Тракхаус Априлия в спора за четвъртото място. Непосредствено пред двамата се движеше и Еспаргаро, който бе на близо шест секунди зад Баная.

Последвайте каналите ни в:

Сподели