Нинова обяви голяма новина след Националния съвет на БСП ВИДЕО

Приехме оценка за 9-те месеца управление на правителството, което определяме като липса на морал, национално предателство, разпределяне на властта и на порциите в държавата, лобизъм и никаква грижа за хората, узаконяване на корупцията. Това заяви след края на заседанието на Националният съвет на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова.

„Правителството има 2 програми – официална и фалшива и неофициална и истинска, която изпълнява. Официалната съдържа 5 приоритета: Шенген, еврозоната, Плана за възстановяване и устойчивост, намаляване на инфлацията, публичност при обществените поръчки в общините. По тях няма никакво изпълнение.

За сметка на това има изпълнение по неофициалната програма. Това е записът от Националния съвет на ПП от 2023 г. 

Няма нито дума за развитието на държавата, нито за стандарта на живот на хората… За нас изводът е оставка и избори 2 в 1“, отечете Нинова.

„Пленумът взе решение за свикване на пълен цикъл отчетни избори в две организации – в София и в Бургас. За София се наложи да вземем това решение заради неизпълнение от градското ръководство на решение на Националния съвет на партията.

Даваме възможност на социалистите в БСП-София да решат какви ръководства искат и какво ръководство да си изберат. Ще избираме 24 районни председатели и градско ръководство. Тези избори трябва да се проведат в двумесечен срок.

„Пленумът имаше кворум, това че на някой не му харесват решенията, не означава, че не е имало кворум“, посочи Нинова по повод на обвиненията от председателя на БСП София Иван Таков, че Националният съвет е заседавал без кворум.

„Заседанието започна по-късно, защото изчаквахме хора от страната. Кворум имаше, решенията са легитимни“, каза още тя. 

До заседанието на Националния съвет се стигна заради поведението на столичните червени общинари, които на 8 февруари участваха в избора на Цветомир Петров от „Продължаваме промяната-Демократична България“ и „Спаси София“ за председател на Столичния общински съвет. Така беше отблокирана работата на Съвета. Червените общинари участваха и в избора на комисии в СОС.

Всичко това доведе до гнева на „Позитано“ 20. И оттам обявиха, че категорично се разграничават от действията на общинските си съветници.

На 9 февруари ръководството на БСП обяви, че сваля политическо доверие от общинските си съветници в София и ще им бъдат наложени партийни наказания.

 

 

 

Сподели