Световната рекордьорка в стийпълчейза откри годината с победа на 5000 м

Действащата световна рекордьорка на 3000 метра стийпълчейз Беатрис Чепкоеч откри годината с победа на 5000 метра в Найроби. Чепкоеч се наложи убедително с 15:22.05 минути. Сребърната световна медалистка в стийпълчейза демонстрира отлична форма.

“Избрах да бягам 5000 м, защото още сме в началото на сезона и реших, че трябва да работя върху скоростната си издръжливост по пътя към Олимпийските игри. Доволна съм от резултата си, тъй като това беше първото ми състезание за сезона”, каза след бягането си Чепкоеч.

Миналия сезон кенийката се завърна на пистата след контузия и имаше сезон със смесени емоции. На Световното първенство в Будапеща тя завърши втора след родената в Кения и състезаваща се за Бахрейн Уинфред Яви. На финалния турнир от Диамантената лига в Юджийн също завърши втора.

Сега Чепкоеч ще насочи усилията си в зала, като следващото състезание за нея ще е в Торун на 6 февруари. Там тя ще стартира на 1500 м, където ще премери сили с етиопските сестри Дирибе Велтеджи и Фревейни Хайлу.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Сподели