Десподов и ПАОК отнесоха Кифисия и Илиев

Отборът на ПАОК, за който се състезава българинът Кирил Десподов, разгроми тима на Кифисия с 6:0 в среща 15-ия кръг на гръцката Суперлига. Десподов бе титуляр и стана един от най-активните на терена, като блесна с хеттрик от асистенции и едно попадение.

Българинът в състава на Кифисия – Илиан Илиев, също се появи в игра, но като резерва чак в 82-ата минута.

Благодарение на победата солунчани ще зимуват на първото място в класирането с точка пред втория Панатинайкос. Кифисия от своя страна се намира на незавидното предпоследно място.

Гостите започнаха наказателната си акция в 13-ата минута, когато Йоанис Константелиас откри резултата. Четвърт час по-късно в 28-ата минута дойде и първата асистенция на Кирил Десподов, когато помогна на Брендън да удвои преднината на тима от Солун. Самият Десподов се разписа близо десетина минути по-късно в 34-ата минута и помогна на съотборниците си да се оттеглят на почивката с класическа преднина.

Българинът продължи с отличното си представяне и през второто полувреме, когато блесна с две асистенции. Първата дойде в 52-ата минута, когато помогна на Томас Мург, а втората в 72-ата, когато Магомед Оздоев заби за пети път топката във вратата на съперника.

В 80-ата минута бе забит и последният пирон в ковчега на Кифисия, като Теохарис Цингарас вкара шести гол.

Снимка: PAOK FC// Twitter

Последвайте канала ни в

Сподели