Де Лаурентис благодари на Спалети за спечеленото Скудето

Изглежда, че Аурелио Де Лаурентис и Лучано Спалети са заровили томахавките след разногласията помежду си покрай решението на специалиста да стане селекционер на Италия, въпреки че напусна Наполи под предлог, че иска да си почине от треньорството.

По време на церемония на „Гадзета дело спорт“, в която президентът на „партенопеите“ прие наградата за Отбор на годината в Серия „А“, той засипа с похвали доскорошния наставник на неаполитанците за спечелването на титлата през миналия сезон. „За Скудетото благодаря най-вече на Спалети, който успя да оформи един отбор като малцина други. След края на първия му сезон при нас ние се разделихме с шестима фундаментални играчи от неговия състав и ги заменихме с други футболисти. Разбира се, имаше някои съмнения и феновете се настроиха срещу мен през същото лято заради това, че пуснах да си тръгнат шестима от техните герои. Спалети успя да комбинира миналото и настоящето, извличайки най-доброто старите и новите играчи. В Наполи бихме искали да триумфираме със Скудетото всяка година, но ние печелим от самия факт, че сме неаполитанци“, заяви Де Лаурентис.

Спалети също присъства на церемонията и изрази признателността си за думите на президента на Наполи. „Всичко става лесно, когато имаш цял град като Неапол зад себе си. Този триумф накара целия град да изригне от радост. Когато се разхождам из Неапол, хората ме разпознават, но аз съм този, който иска да ги прегърне. Никога не се карам с когото и да било. Напротив, другите се карат с мен и аз просто реагирам. Но приветствам всеки, който иска отново да ми бъде приятел, след като ме е изгубил за известно време“, коментира селекционерът на Италия, който грабна наградата за Треньор на годината в Серия „А“. 

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели