На живо: Григор Димитров – Хуберт Хуркач 1:0

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу 11-тия в света Хуберт Хуркач в четвъртфинален дуел от „Мастърс“-а в Париж.

Първи сет

Григор започна с форхенд по диагонала за 15-0 и невърнат сервис за 30-0. Излизане на мрежата свърши работа за 40-0, преди Хуркач да се отчете с първия си печеливш прав удар – 40-15. Полякът пресили с предната страна на ракетата и сложи край на гейма – 1:0.

Дотук 17-ият в ранглистата на АТР Григор Димитров се справи с №22 в света Лоренцо Мусети, №3 Даниил Медведев и №33 Александър Бублик. Хуркач от своя страна елиминира последователно Себастиан Корда, Роберто Баутиста-Агут и Франсиско Серундоло.

Хуберт Хуркач е стар познайник на българина, а статистиката е изцяло на страната на Григор, който има перфектен баланс от 3-0 победи. За последно двамата играха през този сезон в Ротердам и Димитров надделя със 7:6(4), 7:6(5). Турнирът там се проведе на закрити твърди кортове, каквато е настилката и в парижката зала “Берси”

Освен съперници на корта Григор и Хуркач са и добри приятели, като през годината на два пъти си партнираха на двойки – в Индиън Уелс и Монте Карло.

Хуберт Хуркач е в отлична форма напоследък, като спечели 13 от последните си 15 мача и достигна до финал в два от предишните три турнира, в които участва. Той спечели втората си титла за сезона на „Мастърса“ в Шанхай на 15 октомври, а миналата неделя загуби мача за титлата в Базел. Преди това в края на февруари полякът взе трофея в Марсилия.

Ако преодолее и Хуркач, Григор ще се класира за втория си полуфинал в зала “Берси” след 2019-а, а там го чака по-добрият измежду Стефанос Циципас и Карен Хачанов.

Последвайте канала ни в

Сподели