Треньорът на Унион за Беренс: Работи неуморно

Старши треньорът на Унион (Берлин) Урс Фишер намекна, че няма да използва сензацията от първия кръг Кевин Беренс само в атаката, но и ще заложи на неговата вариативност, за да бъде полезен на няколко позиции. Беренс започна обещаващо за „железните“ от Берлин, нанизвайки три попадения при успеха с 4:1 над Майнц на старта на Бундеслигата.

„В края на краищата най-важното нещо е комбинативността, в която Кевин се включи отлично. И ни предложи максимално много полезни качества. Един истински нападател се чувства на мястото си в наказателното поле. С Кевин е точно така – плюс, че играе много добре с глава. В първия мач се представи наистина добре“, заяви Фишер на пресконференция преди гостуването на новака в Бундеслигата Дармщат.

32-годишният таран наистина има забележителна кариера до момента. И може да се превърне в пример за много млади играчи, които се отказват твърде лесно от мечтата си от амбицията да стигнат върха във футбола. До 30-годишна възраст играе в четвърта, трета лига предимно за клубове със стара слава, които отдавна не са в полезрението на феновете като Вилхелмсхафен и Рот Вайс (Есен). Но през 2021-а година със Зандхаузен във втора лига привлича вниманието и скоро след това е взет в Унион.

„Работи здраво. Просто е. Работи неуморно върху себе си. Опитва се винаги да натисне до край, до лимита на енергията си. И в тренировките опитва да вкара от всяка една възможноcт, която му се открива. Същият е и на мачовете“, доволен е треньорът на берлинчани.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели