Джонсън-Томпсън и Тиам ще премерят сили в скока на дължина на Диамантената лига в Лондон

Световните шампионки в седмобоя Катарина Джонсън-Томпсън (Великобритания) и Нафисату Тиам (Белгия) ще участват в скока на дължина на Диамантената лига в Лондон на 23 юли. Двете ще премерят сили с европейската шампионка в зала от тази зима Джазмин Сайърс (Великобритания) на Олимпийския стадион по-късно този месец.

Джонсън-Томпсън има личен рекорд в дисциплината от 6.93 м. Тя има две победи в скока на дължина на Олимпийския стадион в Лондон – през 2013 и 2016 г.

“Много съм развълнувана, че ще се състезавам в скока на дължина в Лондон. Това е едно от любимите ми състезания в календара, винаги е страхотно да се състезаваш пред британската публика. Подкрепата е винаги най-добрата в света и с 45 000 души по трибуните атмосферата е невероятна за атлетите”, сподели Джонсън-Томпсън.

“Очаквам с нетърпение да се състезавам в скока на дължина в Лондон. Минаха няколко години, откакто се състезавах там, но имам страхотни спомени от Световното първенство. Турнирът ще е важна част от подготовката ми за Световното първенство в Будапеща”, добави Тиам.

Снимки: Gettyimages

Сподели