Брозович иска да премине в Барселона

Халфът на Интер Марсело Брозович иска да премине в Барселона, пише “Гадзета дело Спорт”.

Той е постигнал споразумение с каталунците за многогодишен договор с първоначална заплата от 7 млн. евро, която се очаква да нарасне постепенно. Наставникът на Барселона Чави лично се е свързал с хърватина, а самият Брозович очаква в 7-дневен срок испанските шампиони да изпратят оферта към Интер.

Все още обаче не е ясно дали този трансфер ще се осъществи заради затрудененото финансово положение на каталунците и строгите рамки, в които те трябва да се вместят. Със сигурност от Барселона ще трябва да продадат някой от футболистите си, ако искат да привличат още нови попълнения.

30-годишният Брозович бе силно желан от тима на Кристиано Роналдо Ал-Насър, но самият хърватин предпочита да остане в Европа, макар и с много по-ниска заплата от тази, която му предлагат в Саудитска Арабия. Интер прие офертата на арабите от 23 млн. евро за своя полузащитник, но високите му финансови претенции засега бавят сделката.

Брозович има договор с Интер до 2026 г., като записа 40 мача и вкара 3 гола за “нерадзурите” през сезона. Барселона пък вече привлече опитно и доказано име в полузащитата в лицето на Илкай Гюндоган от Манчестър Сити.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели