Гран При №1000 в MotoGP: Оспорвана битка в челото, Баная отпадна (следете на живо)

Пистата „Бугати“ в покрайнините на Льо Ман има честта да приеме Гран При №1000 в историята на MotoGP. От полпозишъна основното състезание за Гран При на Франция започна световният шампион Франческо Баная.

Старт на Гран При на Франция! Марк Маркес поведе след преминаването през шикана „Дънлоп“. Той и Баная направиха сходно потегляне, но испанецът бе по-агресивен в първите завои и излезе начело пред Милър и Марини, които също изпревариха Баная в първите завои на състезанието. 

1/27 – Биндър допусна сериозна неточност в шестия завой на състезанието и потъна до дъното на топ 20. 

2/27.- Милър пробва общо две атаки срещу Маркес, в завои №7 и №8, но и в двата случая шесткратният шампион се защити перфектно. В същото време Баная задмина Марини в спирането за осмата крива. 

3/27 – Милър поведе след една страхотна и безапелационна атака срещу Маркес в спирането за шикана „Дънлоп“. 

5/27 – Винялес изпревари Марини в спора за четвъртата позиция. Испанецът започна своята атака в спирането за шикана „Дънлоп“, в което той бе от външната страна и реално завърши маневрата си на излизането от комбинацията. 

В завои №11 и №12 Винялес атакува и Баная, но се стигна до контакт, който извади и двамата от надпреварата. В зоната за сигурност дори се стигна до ръкопашен бой между двамата. 

6/27 – Марини и Алекс Маркес напуснаха състезанието след катастрофа на шикана „Дънлоп“. Марини загуби инерция на ускорението и бе ударен от нищо неподозиращия пилот на Грезини Дукати. Всички тези падания позволиха на Бедзеки да се изкачи на третото място зад лидера Милър и Марк Маркес. 

8/27 – Бедзеки с много агресивна атака срещу Маркес в спирането за осмия завой, след която и двамата излязоха извън трасето. Големият печеливш от този ход на Бедзеки бе Мартин, който се изкачи на втората позиция, на по-малко от половин секунда зад Милър. 

9/27 – Бедзеки задмина Мартин в спирането за шикана „Дънлоп“, но бе наказан със загуба от една позиция, заради маневрата си срещу Маркес в предходния тур. Бедзеки изтърпя наказанието си още преди края на обиколка. 

10/27 – Доскорошният лидер в генералното класиране Бедзеки се възползва от една неточност на Мартин в шестия завой и отново мина пред испанеца. Победителят от спринта Мартин бе изпреварен и от Марк Маркес. 

11/27 – Бедзеки излезе начело след една страхотна маневра срещу Милър в първия завой. Маркес също пробва да изпревари Милър, но врата му беше затворена.

В завои №9 и №10 обаче Милър не успя да се опълчи на Маркес и бе изпреварен от шесткратния шампион. 

Снимки: Gettyimages

Сподели