Атлетик Билбао трябваше да почака, но все пак се справи с АЗ Алкмаар

Отборът на Атлетик Билбао записа първия си успех в Лига Европа през този сезон, след като спечели с 2:0 като домакин на АЗ Алкмаар в мач от втория кръг на турнира.

Баските можеха да поведат в резултата още в петата минута, но тогава далечен изстрел на Юри Берчиче се отклони в гредата. След това домакините наложиха продължителен натиск и често обстрелваха противниковата врата, но трябваше да изчакат до 72-рата минута, за да вземат аванс благодарение на братята Уилямс. Тогава Нико напредна по левия фланг и центрира към Иняки, който се разписа със своя удар. В 85-ата минута по-малкият брат се впусна в нов рейд, като този път реши да стреля. Противниковият вратар изби удара му, но със своята добавка Ойхан Сансет успя да оформи крайното 2:0.

Така Атлетик Билбао събра 4 точки след ремито 1:1 с Рома преди седмица, докато АЗ Алкмаар остана с 3 пункта, които бяха спечелени с победа с 3:2 срещу Елфсборг.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели