Британец оцеля след нападение на хипопотам – животното го глътна и изплю три пъти ВИДЕО

Той беше на 28 години, обожаваше природата, но нямаше представа какъв ужас го очаква. Историята му продължава да е вирусна в социалните мрежи.

На 9 март 1996 г. Темплър е в компанията на трима свои колеги и няколко туристи, докато се наслаждават на обиколка с кану около водопада Виктория.

„Тогава се натъкнахме на хипопотами. Бяха далеч, така че вярвах, че сме в безопасност. Изведнъж обаче чухме плясък и усетихме удар. Колегата излетя във водата”, разказва той.

Темплър каза на туристите да се отдалечат с кануто и отишъл да вземе другия водач. Тогава ситуацията станала драматична, съобщава Unilad.

„Забелязах хипопотам под водата, приличаше на торпедо. „Внезапно всичко стана тъмно и тихо и ми отне няколко секунди, за да разбера какво се случва.“

Темплър почувства, че вече не е във водата.

„Усетих натиск върху долната част на гърба. Опитах се да се обърна, но напразно. Тогава разбрах, че хипопотамът ме е погълнал. „Опитах се да се измъкна и той ме изплю.

Изплашен, той се опитал да се отдръпне, но огромното животно отново го погълнало.

„Обърнах се и миг по-късно той ме изплю отново.“

Темплър доплувал до брега, но животното не се отказало. То отворило пастта си и за трети път поглъща плячката си.

„Мислех, че ще ме прехапе наполовина. Кръвта ми се смеси с водата. Не знаех дали ще кървя или ще се удавя.“

За съжаление колегата му не оцелял, а главният актьор от историята се озовал в болница.

Тялото му било напълно смачкано, лекарите едва спасяват дясната му ръка и крак. Наложило се лявата му ръка да бъде ампутирана.

Превод и редакция

Сподели