Партньор на Мицкоски: Да впрегнем САЩ срещу България

Председателят на Демократическия съюз Павле Траянов, който участва в кабинета на Християн Мицкоски, призова за „договор със САЩ срещу България“, съобщава БГНЕС.

Траянов отново отправи критики към предишното правителство на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) и Демократическия съюз за интеграция (ДСИ), както и приетото от него т. нар. „френско предложение“.

„Изходът от такава ситуация е да се договори подкрепа от САЩ. Те могат да окажат натиск върху новото правителство в България и да отворят някои въпроси, ако не друго.

Правата на македонците

Езикът трябва да бъде официален след приемането, трябва да има заключение в Съвета на ЕС относно въпросите за идентичността, че не могат да бъдат основание за блокиране, и трето, трябва да започне процесът на изпълнение на решенията на съда в Страсбург за правата на македонците“, каза още той.

Относно европейското изискване за конституционни промени Павле Траянов твърди, че „в момента в РСМ няма подходящ климат тя да бъде прокарана“. Партията на Траянов участва и в правителството на Зоран Заев.

В момента Траянов е национален координатор за борба срещу тероризма в Министерския съвет на РСМ. Той бе и министър на вътрешните работи в първия кабинет на Любчо Георгиевски.

Зловещата ДС

Миналата година на 17-ти август бившият македонски премиер Димитър Ковачевски заяви, че в парламента в Скопие има депутат, който идва от зловещата Държавна сигурност на югославския диктатор Тито УДБА.

„И към днешна дата в нашия парламент има депутат, който идва от редовете на УДБА. Какви позиции искате той да защитава. Страната ни да бъде член на ЕС? Той цялата си кариера е изградил с борбата Македония да не бъде част от ЕС!

От него не може да очаквате той да вкара Македония в ЕС. Само младите политици може да изведат страната ни напред“, каза още Димитър Ковачевски. Според местните наблюдатели Ковачевски е имал предвид точно Павле Траянов.

Сподели