Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем!

„Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече 34 години се замита в отношенията им с Турция“, това написа режисьорът Евгений Михайлов в личния си фейсбук профил и продължи:

„Как ще обяснят на съседите, че почетният им председател, известен като топ агент на Държавна сигурност, с псевдоними „Ангелов“, „Сергей“ и „Сава“, години наред е донасял единствено срещу лица от турския етнос и мюсюлманското вероизповедание.

По негови донесения десетки лица са били репресирани. Основните му агентурни разработки и активности пък са били насочени главно срещу интересите на същата тази Турция, в която е трябвало да бъде внедрен като нелегал, за да обслужва интересите на комунистическия режим в София и Кремъл.

Темата не е актуална само за България, а преди всичко за Република Турция, която не може до безкрай да си затваря очите, за лица, които са я третирали и нападали като враг.

Целесъобразността на политическото лицемерие не е безкрайна, защото така десетилетия българските турци и мюсюлмани са заложници на митове и фалшиви легенди за един измислен лидер и правозащитник…“.

Сподели