Sportal.bg ще излъчи на живо пресконференцията на Кубрат Пулев и Махмуд Чар

Кубрат Пулев ще има още една възможност да сбъдне мечтата на своя покоен баща Венко Пулев – да стане световен шампион.

На 7 декември той се изправя срещу Махмуд Чар, който ще защитава срещу българина регулярната титла на Световната боксова асоциация (WBA). Двамата трябваше да кръстосат ръкавици на 30 март в София, но битката им пропадна поради контузия на германеца със сирийски корени.

Днес от 11:00 часа в София ще се състои пресконференцията, на която двамата боксьори ще застанат очи в очи и ще говорят пред журналистите. Sportal.bg ще има свой екип на пресконференцията, която ще излъчи на живо.

“Трудно се става шампион, но по-трудно е да задържиш колана. Трябва да работя два пъти по-усилено. 100% ще задържа титлата! Обичам България. Знам, че предния път публиката подкрепяше Пулев, защото е национален герой. Той е страхотен боксьор, страхотен шампион. Направил е много за България, за народа ѝ. Той беше много силен при аматьорите. Уважавам го много“, заяви Чар пред bTV при пристигането си в България в понеделник.

След това той се обърна към Кобрата: „Кубрат, надявам се, че си добре. Последният ти мач беше страхотен. Надявам се да продължаваш с тренировките. На 7 декември на ринга ще излезе Арабския крал!“

40-годишният Махмуд Чар има 34 победи в 38 мача на професионалния ринг, 20 от които с нокаут.

Бившият претендент за световна титла в професионалния бокс Кубрат Пулев обяви в интервю за Sportal.bg, че ще проведе подготовката си за предстоящата битка в България на планинската база „Белмекен”.

“Предполагам, че ще бъде мощна галавечер. Най-важното за мен е победата! Чакахме няколко месеца да се възстанови Чар, за да бъдем спортсмени. Все пак залогът е световна титла в тежка категория на WBA”, коментира боксьорът.

Следвай ни:

Сподели