Гуардиола: Бяхме търпеливи и атакувахме наистина добре

Мениджърът на Манчестър Сити – Джосеп Гуардиола, говори след победата с 4:0 като гост на тима на Слован (Братислава) в мача от втория кръг на основната схема на Шампионската лига. Испанският специалист поздрави играчите си за резултата, като дори изрази мнението, че успехът е можел да бъде още по-изразителен.

“Трябваше да свършим работа. Справихме се. Тази група играчи е фантастична, играем добър футбол, вкарваме много шансове, така че заслужихме първите си три точки от турнира. Казахме си, че се нуждаем от още един гол, при 3:0 всичко почти приключи, защото те се защитаваха с повече смелост, но след това имахме шансове, бяхме търпеливи и атакувахме наистина добре. Понякога трябва да атакуваме по-бързо, но да, добър резултат”, каза Гуардиола

Наставникът на “гражданите” коментира представянето на Илкай Гюндоган, който откри резултата след само осем минути игра.

“Като си помисля за това, може би съм консервативен, може би спечелените мачове ще са достатъчни. Имаме 3 трудни, наистина трудни мача като гост. Днес бе първа победа, която ни изкачва малко по-нагоре в таблицата”, добави Гуардиола.

Той даде мнението си и за Фил Фоудън, който също записа името си сред голмайсторите.

“Да, той все още не е в оптимална форма, но вкара фантастичен гол, прехвърли топката към гредата, без удар, той имаше повече шансове. Стъпка по стъпка, той се завръща”, каза още Гуардиола.

Накрая специалистът говори и за Джеймс МакАтий, който оформи крайния резултат:

“Всички сме толкова щастливи за него, той е очарователен и всички момчета го обичат. Има много мачове, всеки ще даде своя принос. Той се движеше много добре в малки пространства, вкара фантастичен гол, после имаше още един шанс. За него това ще бъде добър тласък. Искаме да го накараме да се почувства като част от тази група. Надяваме се, че днешният ден може да му помогне в това”, завърши Гуардиола.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели