Извънредно! Кървав терор в Тел Авив със стрелба и намушкване, има убити и ранени ВИДЕО 18

Шестима души бяха убити и други девет бяха ранени при атака с стрелба и намушкване в квартал Яфа в Тел Авив тази вечер, според израелската полиция, в една от най-смъртоносните терористични атаки през последните години.

Двама терористи, единият от които е бил въоръжен с пушка, а другият с нож, нападнаха цивилни на релсовия транспорт на Тел Авив, преди да слязат и да продължат пеша и да стрелят и намушкват хора на улица „Йерусалим“ в града.

Общински служител по сигурността и въоръжени цивилни застреляха и „неутрализираха“ двамата терористи, уточняват от полицията, информира The times of Israel.

Двамата нападатели iа идентифицирани като Мехмед Халаф Сахер Раджаб и Хасан Мохамед Хасан Тамими, и двамата палестински жители на Хеброн на Западния бряг.

Други девет души iа ранени в различна степен при атаката и iа евакуирани в болници.

Терористичната атака, една от най-смъртоносните единични атаки в Израел през последните години, дойде на фона на повишено напрежение в Израел, след като израелските отбранителни сили обявиха сухопътно нахлуване в Ливан в опит да изтласкат терористичната група Хизбула далеч от границата и само преди часове Иран нанесе масивна ракетна атака срещу Израел.

Превод и редакция

 

 

 

Сподели