Брест нанесе ново унижение на РБ Залцбург в ШЛ

След като загуби болезнено първия си мач в новия формат на ШЛ от Спарта (Прага), РБ Залцбург претърпя крах във втория си двубой в турнира с 0:4, след като бе попарен на свой терен от Брест. Дебютантът от Франция пък се превръща в една от приятните изненади в този ранен етап от надпреварата, след като записа втори пореден успех. Абдала Сима (24′, 71′) отбеляза два гола за гостите, а Мехди Камара (71′) и Матия Перейра-Лаж (76′) добавиха по още едно попадение за разгрома. Така след първите два мача РБ Залцбург е с голова разлика 0:7, а Брест е с пълен актив.

Домакините се зарадваха бегло в 11-ата минута, когато топката се озова във вратата на Брест. Центриране от корнер бе засечено от Льо Кардинал към собствената му врата. Топката рикошира в коляното на падналия Байду и премина голлинията. Антъни Тейлър обаче бе повикан на монитора да изгледа повторение и той реши, че трябва да отмени това попадение заради засада на Гурна-Дуат, който беше точно пред вратаря на Брест Марко Бизот.

Въпреки че попадението бе отменено, отборът на Пеп Линдерс заигра още по-добре, но Дедич и Конате пропуснаха две чудесни възможности да се разпишат.

Изненадващо на фона на играта до момента Брест поведе. В 24-тата минута гостите организираха контраатака при която играчите на Залцбург се представиха изключително лошо в защита. Айдара с пас по земя дълбоко от половината на Брест намери Ажорк около централната зона, след което последният много добре видя и изведе Абдала Сима между двамата централни бранители. Сенегалецът умело пусна топката покрай Бласвих, давайки аванс на Брест.

До почивката и двата отбори имаха добри шансове. Сима можеше да се разпише за втори път, но стреля встрани, а Бизот направи две много важни спасявания след удари на Глох и Бидструп.

Така, въпреки че РБ Залцбург създаде по-добрите шансове през първата част, домакините се оттеглиха на почивка с гол пасив.

През второто полувреме кошмарът за домакините стана пълен, след като те допуснаха още три безответни гола. Мехди Камара удвои в 66-ата след нова грешка в защитата на Залцбург и удар в левия ъгъл. Пет минути след това Сима отбеляза второто си попадение днес, след като направи добавка отблизо след лоша намеса на Бласвих, който изби неособено добре удар на Моргала. Още пет минути по-късно – в 76-ата, Брест стигна и до четвърти гол. Отбеляза го Матия Перейра-Лаж, който се появи в игра секунди преди това. Французинът стреля много прецизно от границата на наказателното поле, оформяйки крайния резултат.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели