Почерня от полиция в Перник и областта, има арестувани

Четирима души са задържани при специализирана полицейска операция в област Перник, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР. 

По време на акцията, реализирана в понеделник, са проверени осем заложни къщи и дружества за бързи кредити, шест рискови обекта, в които се предполага, че се извършва търговия с изборни гласове, както и пет пункта за черни и цветни метали.

Проверени са също шест автоморги, 15 питейни и увеселителни заведения, 176 моторни превозни средства и осем криминално проявени лица.  

От областната полиция уточняват, че са съставени четири протокола за предупреждение по чл. 65 от Закона за МВР. Започнати са и четири бързи производства.

Задържани са четирима души за срок до 24 часа – трима за притежаване на наркотични вещества и един за управление на автомобил след употреба на наркотици.  

Засиленият контрол ще продължи през целия месец октомври, допълват от полицията.

Полицията в Перник апелира при забелязано нарушение гражданите да сигнализират МВР не само чрез социалните мрежи, но и чрез официалните имейли за кореспонденция на институцията – страницата ни и страницата ни . През тях те ще получат обратна връзка за предприетите мерки от страна на органите на реда. 

Сподели