Александър Везенков изведе Олимпиакос до Суперкупата на Гърция

Българският национал Александър Везенков вкара 10 от 20-те си точки в последните пет минути на мача за победата на Олимпиакос с 86:85 (21:16, 24:22, 18:24, 23:23) над европейския шампион Панатинайкос във финала на турнира за Суперкупата на Гърция по баскетбол.

Везенков вкара две тройки в заключителните минути, за да даде преднина от 77:73 и 84:75 на тима си в решаващите моменти от мача. Към статистиката си българинът прибави четири борби, една асистенция, един чадър и една открадната топка и бе най-резултатният състезател в срещата.

Мачът на о-в Родос бе спрян за около половин час в средата на първата четвърт, след като забивка на центъра на Моузес Райт нанесе щети на единия от двата коша в залата и той трябваше да бъде ремонтиран по спешност.

До почивката вицешампионът на Гърция Олимпиакос поддържаше преднина, като след 20 минути тя бе седем точки при 45:38.

В третата четвърт шампионите от Панатинайкос заличиха изоставането си и дори успяха да поведат с пет точки в края ѝ при 62:57.

В последните 10 минути обаче дойде времето на Везенков. Най-скъпоплатеният играч в Европа получи солидна помощ от Филип Петрушев и новото попълнение Еван Фурние, за да изведе Олимпиакос до победата.

Тайлър Дорси завърши втори по резултатност за Олимпиакос след Везенков с 19 точки, а Петрушев вкара 18.

За Панатинайкос литовецът Мариус Григонис реализира 19 точки, а Костас Слукас вкара 18. Кендрък Нън, който вкара тройка в последната секунда, за да оформи финалния резултат, завърши с 15 точки.

За Олимпиакос това е трета поредна Суперкупа на Гърция. В мача за третото място Перистери спечели със 73:69 срещу Арис.

Следвай ни:

Сподели