Източници на Ройтерс с мълниеносна новина за ликвидирания лидер на „Хизбула“

Тялото на лидера на ливанското шиитско движение „Хизбула“ Хасан Насралла е било открито на мястото на израелския въздушен удар по южните предградия на Бейрут и е непокътнато. Това съобщиха пред Ройтерс двама запознати източници – медик и член на силите за сигурност.

Вчерашното изявление на „Хизбула“, което потвърди смъртта на Насралла, не уточни как точно е бил убит и кога ще бъде погребението, но двамата източници заявиха пред агенцията, че тялото му няма директни наранявания и изглежда, че причината за смъртта е травмата от взривната вълна.

Както съобщи, на 27 септември израелските въоръжени сили съобщиха, че са нанесли „прецизен удар“ по централата на „Хизбула“ в Бейрут.

Говорителят на израелската армия Даниел Хагари обяви това в телевизионно изявление, след като експлозия в Бейрут изпрати огромни облаци от оранжев и черен дим в небето над ливанската столица.

Няма спирка: Израел ликвидира още един лидер на „Хизбула“ ВИДЕО

По време на масирана въздушна атака, извършена от израелските военновъздушни сили (IDF) в южните райони на Бейрут, източници съобщават за възможната смърт на един от ключовите лидери на шиитската радикална групировка Хизбула.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели