Марко Шварц остава оптимист за новия сезон, въпреки всички контузии

Австрийската звезда в алпийските ски Марко Шварц говори за множеството здравословни и физически проблеми, които го сполетяха през последната година. Въпреки тях той е оптимистично настроен за новия сезон и е твърдо решен да си върне топ формата.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Audi FIS Ski World Cup (@fisalpine)

Шварц контузи коляното си в спускането в Бормио през декември 2023-та, а след месеци интензивна рехабилитация се върна в тима на Австрия. Точно преди да замине за Чили обаче Марко бе сполетян от болки в гърба, а впоследствие диагностициран с дискова херния. Той се подложи на операция и това забави връщането му в ските.

„Рано е да се каже кога точно ще се завърна. Нямаше как да се включа в предсезонната подготовка заради появилия се проблем с хернията. Надявам се в края на октомври да се върна на снега, но не искам да прогнозирам дата за завръщане към състезанията.

Голямата ми цел е да съм готов за Световното първенство, но всъщност фокусът е просто върху възстановяването в момента. Може би трябваше да почивам повече и да не форсирам завръщането си през лятото, но това е лесно да се каже пред свършен факт“, коментира Шварц.

Следвай ни:

Сподели