Аталанта се добра до инфарктно реми срещу десетима от Болоня

Отборите на Болоня и Аталанта направиха равенство 1:1 в срещата помежду си от 6-ия кръг на Серия „А“. Домакините поведоха с попадение на Сантиаго Кастро в 46-ата минута, но гостите се добраха до равенството в последната 90-а минута след красив гол на резервата Лазар Самарджич. Трябва да се отбележи, че „рособлу“ играха с човек по-малко от 52-рата минута, когато Йон Лукуми получи директен червен картон.

Първото полувреме бе сравнително равностойно, като дори гостите създадоха по-добрите положения, пропуснати от Адемола Луукман и Марко Брешанини.

Веднага след подновяването на втората част обаче Болоня нянесе своя удар. Сантиаго Кастро получи пред наказателното поле, освободи си пространство за удар и порази вратата за 1:0.

Скоро след това обаче ситуацията на терена се промени. Йон Лукуми препъна откъсващия се Шарл де Кетеларе и съдията отсъди дузпа за гостите и червен картон за защитника на домакините. Впоследствие обаче Антонио Рапуано промени решението си и отмени дузпата, а даде фаул за бергамаските. При неговото изпълнение пък се стигна до разбъркване пред вратата на Лукаш Скорупски, а топката се отби от гредата след удар на Раул Беланова.

Късметът обърна гръб на гостите за втори път в 89-ата минута, когато и удар на Лазар Самарджич се отби от гредата.

Секунди по-късно обаче сърбинът се попрви и с изстрел извън наказателното поле не остави шанс на Скорупски за 1:1.

В добавеното време бергамаските потърсиха и победата, но пропуснаха още добри положения. Така срещата завърши без победител, като така двата тима остават „залепени“ в класирането с по 7 точки, съответно на 9-ата и 10-ата позиция във временното класиране.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели