Поздрави от Пламен и дай 30 бона: Възрастна жена си скубе косите ВИДЕО

66-годишна жена е получила обаждане от хора, които са се представили за полицаи и които освен съдействие, са поискали пари. След продължителни разговори жената от Белослав се доверила на всичко, което е чула по телефона, и в крайна сметка е предала 17 хиляди лв. и 7 хиляди евро.

Потърпевшата разказа пред Нова телевизия по какъв начин е станала жертва на схемата и колко изобретателни са били измамниците. Тя скри самоличността си, защото сподели, че се страхува за живота си.

„Обадиха ми се по домашния телефон и ми казаха: „ВиК, имате ли проблем вкъщи“? Аз казах, че нямам и затворих. Втори път пак ми се обадиха в този момент ми звънна телефона, GSM-а и ми казаха: „Затворете домашния телефон, защото това са измамници“, каза жената.

Ще те убият

Мъжът, който позвънил на мобилния телефон се представил за служител на МВР. „Казаха, че съм заплашена и от 3 дни ме следят и има вероятност да влязат и да ме убият. Заплашени са цялото ми семейство. И аз им казах: „Добре какво мога да направя аз… По-добре мен убийте, отколкото децата ми“, добави потърпевшата.

За да спасят нея и децата, мнимите полицаи поискали пари. Накарали жената да скрие парите в дамската си чанта и да напусне дома си с нея. Тя не се съмнявала в думите им, а след това инструкциите продължили: „Той така каза – ще дойде цивилен полицай, който ще Ви каже: „Поздрави от Пламен!“

Обикаляне с часове

След като жената предала сумата на непознатия мъж, разговорът по телефона продължил. Часове наред гласът в слушалката я карал да обикаля града и да не затваря.

Тогава обаче тя решила да отиде до най-близкото полицейско управление, докато измамникът говори с нея.
Малко след това полицията започва издирване и залавя мъжа, който е взел парите. Оказал се таксиметров шофьор.

„Той е бил нает за осъществяване на транспортна услуга с пратка, която трябва да закара до Румъния. Лошото е, че в случая тя се е обадила доста по-късно. Доста часове след това, когато вече се е усъмнила, че е жертва на телефонна измама, той е бил преминал границата и парите са били предадени“, поясни Светла Златева, говорител на ОДМВР – Варна.

 

Сподели