Повреда е причинила тежкото падане на Оливейра в Индонезия

Повреда в електрическата система на мотора на Тракхаус Априлия е причинила тежкото падане на Мигел Оливейра във вчерашната първа тренировка преди Гран При на Индонезия в MotoGP.

Португалецът направи много тежък хайсайт на изхода от бавния четвърти завой на пистата. След него той бе изнесен на носилка от зоната за сигурност, след което бе отведен до медицинския център за прегледи. По-късно той бе транспортиран и до болницата в Матарам за по-обстойни прегледи, които са показали, че Оливейра има множествена фрактура на радиалната кост на дясната си китка.

Тази травма вади пилота от Гран При на Индонезия и най-вероятно ще му коства участие в Гран При на Япония следващата седмица. След инцидента самият пилот разкри с пост в своя профил в Х, че повреда в мотора е причинила падането му.

„В първата тренировка за Гран При на Индонезия електрически проблем остави мотора без тракшън контрол и катастрофирах. Резултатът е счупена китка, която ще трябва да се оперира. Надявам се да се върна скоро“, написа Оливейра.

Снимки: Red Bull Content Pool

Следвай ни:

Сподели