Обрат от 0:2 до 4:2 върна усмивките в Дортмунд

Борусия (Дортмунд) направи впечатляващ обрат в рурското дерби срещу Бохум и спечели с 4:2, въпреки че малко преди края на първото полувреме имаше пасив от два гола. По този начин „жълто-черните“ се реваншираха на феновете си за срамното поражение с 1:5 от Щутгарт мналата седмица и излязоха на второ място в класирането преди останалите мачове от петия кръг на Бундеслигата.

Бохум пристигна на „Сигнал Идуна Парк“ с едва 1 точка от началото на сезона. Отборът на Петер Цайдлер използва грубите грешки в защитата на Борусия и поведе с 2:0, а при този резултат Майрон Боаду изскочи очи в очи с Грегор Кобел, но стреля в аут и след това всичко се обърна срещу гостите.

В началото домакините притиснаха съперника и Карим Адейеми имаше ранен шанс да открие, но Патрик Древес отрази удара му с глава. Бохум отговори с перфектна контра в 16-ата минута, завършила с точен изстрел на Матуш Беро. Малко по-късно Кобел се засуети в наказателното поле и позволи топката да му бъде отнета, а останалото беше лесна задача за Дани де Вит, който удвои преднината на Бохум.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели