Успешни кърджалийски спортисти се включиха в Европейския ден на спорта в първото светско училище в родопския град

Успешни спортисти от Кърджали бяха част от днешния Европейски ден на спорта в първото светско училище в родопския град – СУ „Отец Паисий“. Сред тях бяха европейският вицешампион по бокс Ергюнал Себахтин, бронзовият медалист от Световното първенство по екипировъчен трибой в Литва Радостина Лулова, шампионът по санда – Руфат Ибрям, Александър Пеловски от спортен клуб Юнак, Иван Тончев от футболен клуб „Арда 999“.

Заедно с представители на клубовете си, спортистите направиха пред учениците кратки демонстрации на видовете спорт и отправиха пожелания към децата.

„Спортът е нещо хубаво и полезно и дали ще се занимавате с него професионално, дали като любители, накрая ще постигнете един резултат и той ще е успех и здраве“, каза състезателят по бокс Ергюнал Себахтин.

„Тренирайте, пробвайте различни спортове, докато намерите този, който ви радва най-много“, препоръча Руфат Ибрям.

А самите възпитаници на училището със 111-годишна история показаха умения по футбол, тенис на маса, тенис на корт, лека атлетика, баскетбол, народна топка.

“Училище сме с природо-математическа насоченост и природните науки са важни за нас, а те кореспондират със спорта, със здравето. Важно е всяко едно дете освен да учи, да има много спортни активности.”, каза пред учениците директорът на училището Теодора Богданова. Тя подчерта важността на здравословния начин на живот и припомни, че училището ежегодно прави по няколко кампании през годината, свързани със спорта.

Следвай ни:

Сподели