Асен Василев скочи на цяло министерство, хвърли тежки обвинения

Депутатът от ПП-ДБ Асен Василев обяви в кулоарите на парламента, че регионалното министерство бави средства по общински проекти.

Според Василев в над 20 общини министерството не подписва в срок договорите и при предоставени документи не отпуска аванси.

Василев припомни, че министърът на финансите Людмила Петкова е потвърдила, че има 1 милиард и 700 милиона лева в тазгодишния бюджет за общински проекти, като досега от тях са използвани само 50 милиона:

„Това е абсолютно деструктивно поведение на МРРБ, защото то забавя инвестиционния процес в страната, това съответно ще забави и приходи в хазната от ДДС, когато тези пари се инвестират.

Да не говорим за всички проекти, водопроводи, ремонти на училища, ремонти на тротоари и всичко друго, което общините са заложени и което те имат 3 години да изпълнят. Ако МРРБ сега ги мота, на тях няма да им стигне времето да си изпълнят проектите. 

Моят призив към всички политически партии, защото тук няма цвят, всеки да си говори с кметовете, защото до нас са стигнали 20 такива сигнала, където има такива проблеми, те да бъдат ескалирани.

Ние вече сме изпратили питане към регионалното министерство и сме поискали да ни дадат с точни дати кога са получили документите и кога са потвърдили на общините, че ще подпишат договорите и кога са им отпуснали авансите.

По наше време всички подадени от общините проекти бяха подписани. Това са общини от най-различни разцветки, нека така да кажа, а което е най-притеснителното, защото това за мен говори, че някой иска да ни върне към стария режим, където едни комисионери обикаляха кметовете и казаха – ще получите пари за общините, ама само на едните, ама само нали, ако комисионерите получат нещо“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели