Австралия остана без селекционер

Греъм Арнолд подаде оставка като селекционер на Австралия след слабия старт на третата фаза на азиатските квалификации за Световното първенство през 2026 година, съобщиха световните агенции. Оставката на Арнолд сложи край на шестгодишния му втори престой на поста и последва тежки критики след шокиращата загуба у дома с 0:1 от Бахрейн и равенството 0:0 като гост срещу Индонезия.

Решението е изненадващо, след като само преди седмица главният изпълнителен директор на Футболната федерация на Австралия Джеймс Джонсън категорично подкрепи 61-годишния треньор като човекът, който ще върне отбора на победния път.

„Казах след мача ни срещу Индонезия, че трябва да взема някои решения и след дълбок размисъл прецених, че е време за промяна“, каза Арнолд в изявление на ФА. „Взех решението да подам оставка въз основа на това, което е най-добро за нацията, играчите и австралийския футбол. Дадох абсолютно всичко, което мога, за ролята и съм изключително горд от постигнатото по време на моя мандат“, каза още Арнолд.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели