Костадинов показа скандална СНИМКА на Мицкоски и разкри математическия Б-комплекс

Искам да ви покажа една снимка. Тази снимка я няма в македонските медии, няма и да я видите там. Това е кадър от неофициално посещение на македонския премиер Християн Мицковски в Хърватия.

От другата страна стои хърватският вицепремиер Андрей Пленкович. Да виждате тук македонското знаме? Това запита в кулоарите на парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Преди това Костадинов припомни, че само преди няколко дни Гордана Силяновска – Дафова беше приета неофициално от българския президент. На следващия ден стана

много сериозен проблем заради

това, че е отсъствало македонското знаме на срещата.

„Световният международен протокол е определил правилата в този случай. Тогава присъства само знамето на съответната страна домакин“, уточни Костадинов.

Относно горепосочената снимка, лидерът на „Възраждане“ подчерта,

че на въпросната среща в Хърватия липсата на македонското знаме не било проблем. Тогава то не е било проблем и за Мицковски.

„Това е пример за математическия Б-комплекс или т.нар. „етнически синдром“, допълни Костадин Костадинов.

Припомняме, че премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски нападна България като никога досега. Поводът – сканадалът с българското знаме, което липсваше на срещата мажду българския президент Румен Рдаев и македонският Гордана Силяновска -Давкова.

Снимки: Георги КОЛЕВ,

Сподели