Емилиано Мартинес с поредна изцепка, която може да му донесе наказание от ФИФА

Вратарят на Аржентина Емилиано Мартинес, който е пословичен със своето невъздържано поведение, направи поредна изцепка, заради която може да отнесе наказание от ФИФА.

Този път става въпрос за негова агресивна реакция след снощната загуба на световния шампион с 1:2 от Колумбия в квалификациите за Мондиал 2026. Веднага след последния съдийски сигнал една от телевизионните камери край терена проследи Дибу Мартинес, който, щом я забеляза, изведнъж я свали на земята чрез удар с дясната си ръка. Тази непристойна постъпка доведе до изявление на синдиката на спортните журналисти в Колумбия ACORD, откъдето поискаха стражът на Аржентина да получи санкция от световната футболна централа.

“Категорично отхвърляме акта на агресия от страна на вратаря на Аржентина Емилиано Мартинес – Дибу към един оператор след края на мача, в който Колумбия победи Аржентина с 2:1 в световна квалификация в град Баранкия. Плесницата, с която беше повалена техниката на оператора, е посегателство срещу свободата на изразяване, като нашият съюз не приема подобни действия. Колумбия е страна, в която свободата на информирането се уважава. Ето защо призоваваме за категорична позиция на Колумбийската футболна федерация до КОНМЕБОЛ, АФА и ФИФА. Призоваваме ФИФА да наложи подходяща санкция срещу господин Емилиано Мартинес – Дибу, който не служи за пример на младото поколение”, написаха от ACORD.

В този случай ФИФА може да наложи наказание на Мартинес, позовавайки се на член от своя дисциплинарен кодекс, според който футболистите и останалите длъжностни лица могат да бъдат санкционирани за подобни свои действия. За удар срещу някой, който не е длъжностно лице на футболния терен, едно от възможните наказания е лишаване от състезателни права за три мача или за подходящ период от време.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели