Турция сломи Исландия в Измир

Отборът на Турция победи с 3:1 тима на Исландия в среща от втория кръг на Лига “В” от турнира Лига на нациите.

С успеха южните ни съседи оглавиха група 2, като имат равен брой точки с втория Уелс, но по-добрата голова разлика ги прати на върха.

Срещата се игра в Измир на стадион “Гюрсел Аксел”, на който срещите си играе отборът на Гьозтепе, ръководен от българския специалист Станимир Стоилов.

Турците взеха ранен аванс след гола на Керем Актюроглу (2′), но малко преди края на първото полувреме островитяните изравниха чрез Вактор Палсон (37′).

След почивката домакините демонстрираха повече воля, а Актюроглу се превърна в пълен герой за своите, след като добави на сметката си още две попадения (52, 88) и оформи своя хеттрик. Силното представяне на играча идва само десетина дни след звездния му трансфер в Бенфика.

Двата отбора ще се срещнат отново съвсем скоро на 14-и октомври в 4-ия кръг от груповата фаза на турнира, като преди това имат да изиграят по още един двубой преди първото пълно завъртане на съперниците в потока. Исландия посреща Уелс, а Турция приема Черна Гора в люто балканско дерби. И двете срещи са на 11-ти октомври от 21:45 часа българско време.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели